Gode råd til nye løbere

Gode råd til nye løbere

Når du kommer til træning første gang løber og går vi skiftevis - og kun kort tid. Næste gang løber vi lidt længere tid, og sådan fortsætter vi med at trappe løbedelen op. Det samme gælder gangholdet. Her er det blot tale om henholdsvis langsom og hurtig gang.

Det kan godt virke som en alt for let start, men det er vigtigt at kroppen vænner sig til den nye belastning. Muskler, sener og ledbånd skal kunne følge med, på den måde forebygger du at blive skadet.

Stabil træning

Følg vores program, som du får udleveret den første træningsdag. Læg ikke for hårdt ud.  Husk at overholde hviledagene. Hvis du ikke har fået løbet efter programmet, så kan du ikke indhente det forsømte ved at løbe tre dage i træk, det er din krop ikke klar til på dette tidspunkt.

Det er vigtigt at møde stabilt op til træning. Du skal helst komme til alle tre træninger om ugen, men minimum to. Hvis du i en periode ikke kan komme til træning, så er det vigtigt at du får løbet selv, ellers kan du ikke følge med dit hold når du kommer tilbage.

Sko og påklædning

Når du skal i gang med at løbe er det vigtigste et par gode løbesko. Du må ikke gå på kompromis med det, der er en stor belastning på dine ben og fødder at løbe, så gode sko er vigtige.

Du skal tænke over at have tøj på efter vejret. Når det er koldt er lag på lag vigtigt. Når du har flere lag på isolerer det bedre, og samtidig har du mulighed for at tage en trøje af undervejs og evt binde den om livet. Når det er koldt er det også vigtigt med hue/pandebånd og vanter. Når det er varmt er det til gengæld vigtigt ikke at have for meget tøj på, da kroppen så ikke kan komme af med varmen. Drik lidt vand inden du starter, især om sommeren. Når du løber i mørke er reflekser og evt. lys også vigtig. 

Fordelen ved at løbe sammen

Mange som prøver at starte med at løbe alene kommer ikke i mål. Det er typisk at man lægger alt for hårdt ud, man løber for langt og/eller for hurtigt. Det dræber motivationen fordi man får en dårlig oplevelse, og risikoen for at blive skadet er stor. At løbe med andre kan gøre en kæmpe stor forskel, man motiverer hinanden, bakker op og hjælper hinanden når det er hårdt og uoverskueligt, når vejret ikke er perfekt og at man bare ikke synes det er sjovt. 

Der er det en kæmpe fordel at have nogen at løbe med. Som vores motto siger, “Fordi det er sjovere at løbe sammen” Vores sammenhold i klubben er vores styrke, især når man er ny løber. Kom med godt humør, det smitter. Deltag i vores fælles arrangementer, på den måde lærer du også folk fra de andre hold at kende. For eksempel giver Roskilde Motion morgenmad efter løbeturen  den første lørdag i måneden.